Şırnaklı Genç Selden Sonra Bulduğu 2 Kavanoz Altını Sahibine Teslim Etti

Şırnaklı Genç Selden Sonra Bulduğu 2 Kavanoz Altını Sahibine Teslim Etti

Şırnak’ın Cizre İlçesinde 4 mayısta meydana gelen selde S.I. isimli vatandaşın ev yapmak için biriktirdiği 3 kavanoz altın sel sularına kapılıp kayboldu. Şırnaklı Azat Bayar, poşet içerisinde bulduğu 2 kavanozu sahibine teslim etti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4 mayısta meydana gelen sağanak yağış sele dönüştü. Yaşanan selde bir çok ev ve iş yerini su bastı. Su basan evlerden biri de Nur Mahallesinde bulunan S.I.’ya ait evdi. Yaşanan selde S.I. isimli vatandaşa ait evin içinde bulunan bir çok malzeme sel sularına kapılıp kayboldu. Yıllardır alın teri ile biriktirdiği ve ev yapmak için 3 kavanoz içinde koyduğu altınları da sel sularına kapılıp kayboldu. Ev yapma hayalleri suya düşen S.I.’ya güzel haber Şırnaklı Azat Bayar’dan geldi.

Şırnaklı Azat Bayar, Cizre’nin Nur Mahallesinde ikamet ediyor. 4 mayısta yaşanan selden o da nasibini aldı. Evlerinin bahçesini çevreleyen tuğla duvar sel sularına dayanamayarak yıkıldı. Sel suları çekildikten sonra temizlemeye çıkan Azat Bayar ve annesi bahçedeki ağaca asıl durumda olan bir poşet buldular. Poşeti açtıklarında ise şok yaşadılar.

Poşetin içinde 2 kavanoz kavanozların içinde ise altın vardı. Altını eve götüren Azat Bayar ve annesi altının sahibini aramaya başladılar. Nur Mahallesi Muhtarı Eyüp Erol, aynı mahalle de S.I. isimli vatandaşın 3 kavanoz altının sel sularına kapılıp kaybolduğunu ifade etti. Yapılan görüşmeler ve tariflerden sonra altının S.I. isimli vatandaşa ait olduğu tespit edildi.

Azat Bayar, Nur Mahallesi Muhtarı Eyüp Erol ile birlikte aileyi ziyaret ederek altınları onlara teslim etti.

Altınları bulan Azat Bayar; “Bahçemizi sel bastı. Tuğladan duvarımız yıkıldı. Annem ile beraber duvarın yıkıldığı yerdeydik. Annem bu kavanozları poşetin içinde ağaca takılmış halde gördü. Duvar yıkıldıktan sonra bizim bahçeye girmiş. Sel bittikten sonra bahçeyi temizlemek için bahçeye girdik. Annem gördü bunları, bizde kaldırdık sahibi çıkana kadar. Muhtar beye illettik. Muhtar bey de sahibini buldu. Nur Mahallesi muhtarı. Teslim ettik. Allah kimsenin başına vermesin. Bizim umudumuz, dileğimiz bu tür eşyaları görenlerin gerekli mevkilere teslim etmesidir” dedi.

Nur Mahallesi Muhtarı Eyüp Erol; “ Azat beye çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun kendisinden. Böyle örnek bir davranışa vesile olduğu için. Ona minnettarız. Çok sağolsun” dedi.

Muhtar Erol kaybolan 3’üncü kavanozun bulunmasını temenni ettiklerini ve bulanların insanlık namına mağdur aileye teslim etmelerini istedi.

sirnak-haber73.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum